«Όσο κρατάει μια ανάσα – από τη Δύση στην Ανατολή», σκέφτηκε συνειρμικά ο πολυβραβευμένος  φωτογράφος Δημήτρης Κοιλαλούς στο άκουσμα του “απόπλους”. 

Ποιος ο ρόλος της φωτογραφίας ως μέσο ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης  για την κατανόηση του κόσμου μας; Βλέπουν με τον ίδιο τρόπο η Δύση και η  Ανατολή; 

Αναπαριστά ή φωτογραφία μια δεσμευτική πραγματικότητα , ή αποτελεί μια ψευδαίσθηση, καθώς μπορεί να κρύβει πολύ περισσότερα νοήματα; Ποια είναι η σχέση του φωτογράφου, του φωτογραφιζόμενου και του θεατή με την εικόνα;

Ο Δημήτρης από το 1990 εργάζεται ως freelance photographer και ειδικεύεται στο πορτραίτο και τη φωτογραφία θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα,με μουσεία και θέατρα, ενώ από το 2004 διδάσκει φωτογραφία. Οι τελευταίες δουλειές του έχουν βραβευτεί και διακριθεί διεθνώς, και έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης  έρχεται να μας αφηγηθεί μέσα απο την προσωπική του εμπειρία την συναρπαστική δύναμη της φωτογραφία ως μέσο  , έκφρασης , επικοινωνίας και ,κατανόησης του κόσμου γύρω μας στο πρώτο TEDxChios, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.