Ο Δρ. Χαράλαμπος Ρούσσος θεωρεί ότι η εντατική θεραπεία αποτελεί “έναν χώρο έρευνας και διδασκαλίας της ιατρικής του όλου, ένα μεγάλο σχολείο εσωτερικής αναζήτησης, ένα καμίνι ηθικού προβληματισμού”.

Ο Χαράλαμπος Ρούσσος είναι Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής των Πανεπιστημίων Αθηνών και McGill , μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ιδρυτής και διοικητής του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ.

Έχει συγγράψει κεφάλαια σε διακεκριμένα διεθνή συγγράμματα Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας και Φυσιολογίας. Έχει επιβλέψει άνω των 50 διδακτορικών διατριβών ενώ οι μελέτες του έχουν χαρακτηριστεί «θεμελιακές» .

Ο απόπλους προς την ζωή ξεκινάει για όλους μέσα στην μήτρα της μητέρας. Για κάποιους ανθρώπους όμως το ταξίδι αυτό επαναπροσδιορίζεται σ΄ ένα δωμάτιο εντατικής θεραπείας.

Ο Δρ. Χαραλαμπος Ρούσσος θα μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις και τις απόψεις του, πάνω στο ευαίσθητο θέμα της μεταμόσχευσης ανθρωπίνων οργάνων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του ως επικεφαλής της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου  Ευαγγελισμός», στις 24 Νοεμβρίου ,στο πρώτο TedxChios, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.