Για κάποιους η λέξη εθελοντισμός είναι μία ιδέα. Για την Κέλλυ απρόσμενα κι όχι ηθελημένα έγινε τρόπος ζωής! Ήταν και παραμένει όμορφη, δραστήρια, δυναμική, δημιουργική, με κοινωνική ζωή. Για την Κέλλυ η αναπηρία δεν υπήρξε ποτέ σημείο αναφοράς ή αποκλεισμού. Του εναντίον, όταν δυστυχώς της έτυχε, μέσα από αυτήν βρήκε καινούρια όνειρα και στόχους να κατακτήσει.

Η Κέλλυ, είναι τραπεζικός υπάλληλος και μιλάει 4 γλώσσες.

Από το 2016 μέχρι  και σήμερα  έχει επιλεχθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως πρέσβειρα  του  «Βe Active», με σκοπό να παροτρύνει μικρούς και μεγάλους στον αθλητισμό και στην καθημερινή άσκηση.

Το 2016 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς στο Ρίο όπου και κατέλαβε την 10η θέση. Αυτή ήταν και η πρώτη γυναικεία συμμετοχή για την Ελλάδα σε Παραολυμπιακούς στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Τον Απρίλιο του 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μόντρεαλ του Καναδά. Πρώτο γυναικείο μετάλλιο επίσης για την Ελλάδα.

Επόμενος μεγάλος στόχος φυσικά η διεκδίκηση μετάλλιου στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο 2020.

Η Χιώτισσα Κέλλυ Λουφάκη, Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας με αμαξίδιο είναι η παρουσιάστρια της εκδήλωσης. Η Κέλλυ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία από τις ομιλήτριες της εκδήλωσης, όμως θέλαμε να της δώσουμε έναν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην πρώτη μας διοργάνωση: αυτόν του οικοδεσπότη («event host» κατά το TED). Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας, που θα έχουμε μία λαμπρή προσωπικότητα ήθους, επαγγελματισμού και πρωταθλητισμού, δίπλα μας σε αυτό το ξεκίνημα. Η Κέλλυ μεταδίδει με τον καλύτερο τρόπο ένα κεντρικό μήνυμα του TEDx, που είναι το «όχι αποκλεισμοί».