Όποιος νομίζει ότι οι αγριαγκινάρες ή κοινώς τα γαϊδουράγκαθα χρησιμεύουν μόνο ως τροφή των συμπαθέστατων υπομονετικών τετράποδων θα χρειαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του.

Είναι δυνατόν να αντικατασταθεί ο καρκινογόνος συνδυασμός του fiber glass και της εποξικής ρητίνης με τον οικολογικό των ινών γαϊδουράγκαθου και της βιολογικής ρητίνης; Πως μπορούν οι σε αφθονία, ελληνικοί, φυσικοί πόροι να ενταχθούν στην βιομηχανική παραγωγή; Τελικά, πόσο αναπαυτικό είναι να κάθεσαι πάνω σε γαϊδουράγκαθα;

Η ομιλία του Σπύρου Κίζη αφορά όλους εμάς που ενθουσιαζόμαστε με την απογειωμένη σκέψη σε συνδυασμό με προσγειωμένα αποτελέσματα, την ανατρεπτική πρωτοτυπία σε συνδυασμό με την καθημερινή  λειτουργικότητα, την οικολογία σε συνδυασμό με την οικονομία και την μαζική παραγωγή.

Ο Σπύρος Κίζης είναι ένας πολυβραβευμένος σχεδιαστής προϊόντων, επίπλων και εσωτερικών χώρων. Με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει εργαστεί στο Λονδίνο ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το  2013 διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικής και design στην Αθήνα. Η δουλειά του έχει διακριθεί επανειλημμένα διεθνώς.

Ο Σπύρος θα μας μιλήσει για το πώς ξεκίνησε η ιστορία της Artichair, της καρέκλας που είναι φτιαγμένη από ίνες γαϊδουράγκαθου, την έρευνα, τον σχεδιασμό  τις αναποδιές και τις επιτυχίες, καθώς για τους πιθανούς τρόπους ενδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας μέσω του σύγχρονου design, στο πρώτο TEDxChios, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου