“Κάθε κολυμβητική υπερπροσπάθεια περιέχει έναν απόπλου, όπως και η ζωή. Όλοι μας πρέπει να βλέπουμε την κάθε μέρα σαν έναν απόπλου που θα μας οδηγήσει πιο κοντά στα όνειρά μας και τους στόχους μας.”

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι κολυμβητής υπεραποστάσεων και προπονητής κολύμβησης. Με επιτυχίες στην κλασική κολύμβηση και το τρίαθλο, το 2016 ξεκίνησε τις μεγάλες αποστάσεις. Έχει κάνει τον τετραπλό διάπλου του Τορωναίου κόλπου (104χλμ), ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κάλυψε 100 χλμ. σε πισίνα χωρίς διακοπή. Επίσης, έχει τερματίσει σε αγώνα δρόμου των 150 χλμ. στον Αρκτικό Κύκλο. Τη φετινή χρονιά ήταν ο νικητής του 49ου διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου και συνεχίζει να προσπαθεί καθημερινά.

Μέσα από την επίμονη και αδιάκοπη υπέρβαση των σωματικών του ορίων ο Σπύρος αποδεικνύει, ότι τα σημεία στα οποία μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη θέληση και αντοχή δεν είναι πεπερασμένα αλλά συνεχώς επεκτείνονται.

Σε μια ομιλία που σκοπό έχει να μας κάνει να αναρωτηθούμε έως πού μπορούν να φτάσουν τα ανθρώπινα όρια, ο Σπύρος θα επιχειρήσει να μοιραστεί μαζί μας τα παιχνίδια που παίζει το μυαλό τη στιγμή που θέλουμε να τα παρατήσουμε, αλλά κάποια δύναμη μας κρατά, στο πρώτο TEDxChios, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.